toggle menu

 

De volledig onderhoudsvrije neerslag sensor, de WS100, is met succes geïntroduceerd in Nederland. De eerste exemplaren zijn inmiddels in gebruik genomen. De sensor meet door middels van een radar de neerslag. De sensor indentificeert ook het type neerslag door de "dropsize" en de valsnelheid te meten. Hierdoor is het ook mogelijk aan te geven of het regent, sneeuwt of hagelt.

De sensor meet de neerslaghoeveelheid, neerslag intensiteit en de "dropsize".

Als de temperatuur beneden de 5 graden celcius komt, zal de verwarming in de sensor automatisch inschakelen. Hierdoor is de sensor gedurende de wintermaanden niet echt low-power.

De sensor heeft geen onderhoud nodig. Vallende bladeren of insecten, hebben geen invloed op de nauwkeurigheid van de sensor. Het oppervlak van de sensor, is met een speciale caoting behandeld, waardoor vuil zich niet op de sensor hecht. De sepcificaties van de sensor geven aan dat deze wellicht minder nauwkeurig is als een goed onderhouden traditionele tipping bucket sensor, de praktijk leert echter dat regen sensoren vrijwel nooit goed worden onderhouden. Hierdoor zal de WS100 in de praktijk, in de meeste gevallen, beterere data leveren dan de traditionele regenmeters.

Meer info WS100

Samenvatting

De onderhoudsvrije neerslagsensor WS100 van de firma Lufft het perfecte alternatief voor tradiotionele neerslagsensoren, succesvol, geïntroduceerd in Nederland.