toggle menu

Test OTT-RLS met geintegreerd LoRa modem succesvol

 

De OTT-RLS met geïntegreerd LoRa modem wordt thans getest op een locatie van Baggermaatschappij Van Oord in Moerdijk. De data van de sensor wordt onder andere vergeleken met de data van een getijde meetstation van Rijkswaterstaat.

De radar niveau sensor meet het waterniveau elke 3 minuten en stuurt de data via LoRa direct door naar de server van Van Oord. Het is een low power oplossing. De meetopstelling zou met een klein zonnepaneel van 5 Wp kunnen worden uitgerust. Het zonnepaneel op de foto was nog beschikbaar bij Van Oord, maar is zeer ruim over gedimensioneerd.

Hieronder is de evaluatie grafiek afgebeeld. De offset van de OTT-RLS was nog niet juist ingestels en het LoRa modem stuurt de data in GMT. Det verklaard de verschillen in de grafiek. De getijde meter van Rijkswaterstaat bevindt zich op een andere locatie, dit verkaart het tijdverschil.

Samenvatting

Van Oord test de OTT-RLS radar niveau sensor, als getijde sensor. Onderdeel van de test is tevens het gebruik van LoRa als data communicatie netwerk. De OTT-RLS kan natuurlijk ook gewoon worden aangesloten op bestaande dataloggers.